MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
„Nastawić na smak dużo włoszczyzny, dwie pieczone cebule, 5...
fot. unsplash.com

Oto przepisy na wigilię z książki kucharskiej z 1910 r. Karp smażony, krem ponczowy i barszcz czerwony z uszkami

Barszcz wigilijny

„Nastawić na smak dużo włoszczyzny, dwie pieczone cebule, 5 dkg grzybów suszonych i kilka buraków ćwikłowych. Gdy smak nagotowany, zalać go barszczem, wrzucić poszatkowane drobno buraki, zaprawić rumianą zaprażką z dużej łyżki masła z mąką, zagotować, posolić i dodać cukru do smaku. Do wazy włożyć osobno ugotowane na wodzie uszka z grzybków”.

Zobacz również

Najtańsze kino w mieście! Rusza Letnie kino na dachu CSK

Najtańsze kino w mieście! Rusza Letnie kino na dachu CSK

Bezpieczne podróże autokarami - kontrole przed wakacyjnym wyjazdem

Bezpieczne podróże autokarami - kontrole przed wakacyjnym wyjazdem

Polecamy

Gdzie na Korfu kręcono serial „Durrellowie”? 12 miejsc, które fani rozpoznają od razu

Gdzie na Korfu kręcono serial „Durrellowie”? 12 miejsc, które fani rozpoznają od razu

Najlepsza trasa rowerowa nad polskim morzem – to klasyk uwielbiany przez turystów

Najlepsza trasa rowerowa nad polskim morzem – to klasyk uwielbiany przez turystów

Resort edukacji przyjrzy się zwalnianiu uczniów z lekcji przez rodziców

Resort edukacji przyjrzy się zwalnianiu uczniów z lekcji przez rodziców