MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Poziom studiów: pierwszego stopnia...
fot. pixabay.com/materiał ilustracyjny

Rekrutacja na UAM: oto nietypowe kierunki, które można studiować na Uniwersytecie im. Adama Mickiewicza w Poznaniu

Reżyseria dźwięku UAM

Poziom studiów: pierwszego stopnia
Forma studiów: stacjonarne (dzienne)
Czas trwania: 3 lata
Język zajęć: polski
Tytuł zawodowy: licencjat
Profil kształcenia: praktyczny

Reżyseria dźwięku od lat cieszy się niesłabnącą popularnością. To studia o profilu praktycznym, nakierowane na kształcenie osób, które będą profesjonalnie zajmować się dźwiękiem. Pierwszy rok studiów obejmuje głównie zajęcia teoretyczne, dzięki którym studenci poznają podstawy akustyki, elektroniki czy też przetwarzania sygnałów akustycznych. Mając tę wiedzę na drugim i trzecim roku, realizują już więcej przedmiotów praktycznych, które obejmują między innymi naukę technologii realizacji i montażu dźwięku, pracę w dwóch kierunkowych studiach nagraniowych jak i kwestie związane z nagłaśnianiem koncertów. Dyplom z reżyserii dźwięku ma wybitnie praktyczny charakter, gdyż polega na zarejestrowaniu składu muzycznego oraz zmiksowaniu dokonanego nagrania.

Kolejny kierunek ---->

Zobacz również

Wieża widokowa w Krynicy-Zdroju walczy o tytuł "Top Atrakcji 2024". Wystarczy kliknąć

Wieża widokowa w Krynicy-Zdroju walczy o tytuł "Top Atrakcji 2024". Wystarczy kliknąć

Zamknięto wodny plac zabaw w Parku Śląskim. Konieczna jest dezynfekcja

Zamknięto wodny plac zabaw w Parku Śląskim. Konieczna jest dezynfekcja

Polecamy

Co nowego w PlayStation Plus Extra i Premium? Jest z czego wybierać!

Co nowego w PlayStation Plus Extra i Premium? Jest z czego wybierać!

Tragedia na Dolnym Śląsku. W wycieczkę szkolną uderzył piorun!

AKTUALIZACJA
Tragedia na Dolnym Śląsku. W wycieczkę szkolną uderzył piorun!

Kruche ciastka z pistacjami do mocnej kawy. Rozkosz do ostatniego okruszka

Kruche ciastka z pistacjami do mocnej kawy. Rozkosz do ostatniego okruszka